preskoči na sadržaj

Klasična gimnazija Zagreb

O projektu

Virtual stroll across Europe – Virtualna šetnja Europom

Trogodišnji projekt KA2 Virtualna šetnja Europom (Virtual Stroll Across Europe - VISA EU) osmišljen je u suradnji s Klasičnom gimnazijom Zagreb kao koordinatorom i partnerskim srednjim školama 32. SWITCH "St. Kliment Ohridski", Sofija, Bugarska; Bernaldo de Quirós, Mieres, Španjolska; Ekpedeftiria P. Vassiliadi, Solun, Grčka te nevladinom organizacijom Roes Cooperativa iz Atene. Projekt je namijenjen srednjoškolcima (15 - 18 godina) i nastavnicima iz Europe.

 

Šetnja i upoznavanje europske kulturne baštine

Glavni je cilj projekta stvoriti interaktivnu mapu partnerskih gradova, proizvesti osam kratkih videozapisa po partneru i povesti sve zainteresirane u interaktivnu virtualnu šetnju odabranim lokacijama te predstaviti kulturnu baštinu partnerskih gradova. Karta će biti integrirana u platformu Google Maps, gdje se već postojećim sadržajima dodaju videomaterijali s inovativnim pristupom i svrhom za škole, kao i prikaz ulice, koji će dizajnirati, snimiti i urediti učenici - sudionici projekta. Osim interaktivne mape i videomaterijala, u projektu će se razviti i videolekcije o izradi edukativnih videa namijenjene samostalnom obrazovanju učenika i nastavnika. Budući da će materijali biti dostupni na stranicama škola, svi će se moći njima koristiti bez obzira na to jesu li sudjelovali u izvornom projektu.

Sudionici projekta istraživat će europsku kulturnu baštinu te razvijati svijest o europskom građanstvu, osmislit će sadržaj videozapisa, napisati sinopsise i snimiti videozapise koji će predstaviti svaki od partnerskih gradova. Primijenit će se razne tehnike snimanja, poput snimanja dronovima i stop motion tehnike snimanja, kako bi se potaknula kreativnost i inovativnost u snimanju i montaži. Projekt potiče nove načine kreativnog izražavanja s pomoću digitalnih alata i inovativnih i interdisciplinarnih pristupa učenju.

 

Putovanja i učenje ujedno

Planirane aktivnosti su tri razvojna sastanka u partnerskim zemljama, četiri učeničke razmjene u svim partnerskim zemljama s ciljem izrade videomaterijala te online sastanaci po završetku pojedinih projektnih aktivnosti i završne konferencije u svakoj partnerskoj zemlji.

Ovaj će projekt ojačati ključne kompetencije učenika i nastavnika kao što su interdisciplinarna suradnja i inovativni pristupi obrazovanju. Urbani prostori postat će mjesta za istraživanje kulture, poboljšanje digitalnih kompetencija i primjenu naučenog. Pripremajući sadržaj na stranom jeziku (engleskom) i komunicirajući s učenicima iz drugih zemalja, učenici će razviti svoje jezične kompetencije i steći iskustvo međunarodnog učenja.

Za nastavnike uključene u projekt ove će aktivnosti njihov rad učiniti privlačnijim i usklađenim s digitalnim dobom, a nastavnici će također sudjelovanjem u projektu poboljšati svoje digitalne kompetencije.


facebook

INSTAGRAM

ŠKOLSKI ČASOPIS

YOUTUBE

Korisni linkovi

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 2. 2018.

Ukupno: 377647
Ovaj mjesec: 7499
Ovaj tjedan: 106
Danas: 106
CMS za škole logo
Klasična gimnazija Zagreb / Križanićeva 4a, HR-10000 Zagreb / gimnazija-klasicna-zg.skole.hr / ured@gimnazija-klasicna-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju