preskoči na sadržaj

Klasična gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

SUVREMENO DRUŠTVO NA TEMELJIMA KLASIČNOG OBRAZOVANJA

Autor: Mislav Gjurašin, 25. 2. 2022.

U Klasičnoj gimnaziji je u petak, 25. veljače 2022. godine, održan znanstveni skup pod nazivom Suvremeno društvo na temeljima klasičnog obrazovanja...

Program i sažetci

U Klasičnoj gimnaziji je u petak, 25. veljače 2022. godine, održan znanstveni skup pod nazivom Suvremeno društvo na temeljima klasičnog obrazovanja. To je događanje samo jedno od mnogih kojima Klasična gimnazija slavi svoj 415. rođendan i predstavlja se zainteresiranoj publici. Posebno nam je drago da su sva događanja u ovoj školskoj godini pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

Događanja koja smo predvidjeli namijenjena su raznolikoj publici. Pokroviteljstvo znanstvenoga skupa preuzeo je ministar znanosti i obrazovanja dr. sc. Radovan Fuchs. Na otvaranju skupa bili su prisutni i izaslanici Grada, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te izaslanica predsjednika RH, gđa Jadranka Žarković.

Cilj je ovoga simpozija bio upoznati širu javnost s važnošću klasičnog obrazovanja danas, ne samo za humanističke, nego i za društvene, prirodne, tehničke i ostale znanosti. Stoga smo pozvali istaknute predstavnike različitih znanosti i područja, redom bivše klasičare, čije uspjehe uvijek rado pratimo, da svojim izlaganjima obogate ovaj skup. Zahvaljujemo svima koji su se, kao i uvijek, spremno odazvali na poziv svoje škole s temom u skladu s ciljevima ovoga skupa. Ovo je svakako bila vrijedna prilika za susret i upoznavanje različitih generacija klasičara, a iz svih tih pomalo nostalgičnih i emotivnih, ali vrlo zanimljivih i dinamičnih izlaganja može se donijeti više zaključaka u prilog klasičnom obrazovanju. U želji da poruke ovih izlaganja stignu do što veće publike, sva izlaganja su snimljena i u skorije vrijeme ona će biti dostupna na našem youtube kanalu, a pripremamo i digitalno izdanje izlaganja s ovoga skupa. Slobodno prolistajte i digitalno izdanje naše knjižice sažetaka.

Ovo je samo jedno u nizu događanja u ovoj jubilarnoj godini, a u ostvarenju naših ideja dobili smo potporu nekoliko sponzora. Tako bi ovaj znanstveni skup bilo teško organizirati bez potpore Školske knjige, Goda vode, Jamnice, Jane, Anamaria kave, Vinceka i Klare kao i privatnih donatora. Još jednom zahvaljujemo svima na njihovom doprinosu.

Posebno zahvaljujemo na inicijativi za ovaj skup kolegici Korneliji Pavlić i na pomoći u organizaciji izv. prof. dr. sc. Tamari Tvrtković. Svim izlagačima, članovima počasnog i organizacijskog odbora, članovima Školskog odbora, uzvanicima i gostima zahvaljujemo od srca na dolasku i sudjelovanju. Vrata Klasične uvijek su otvorena posebno našim bivšim učenicima, a klasičari se nekako uvijek rado vraćaju u Križanićevu. 

Do sljedećeg događanja i aktivnosti, lijepi pozdrav

Zdravka Martinić-Jerčić
facebook

INSTAGRAM

ŠKOLSKI ČASOPIS

YOUTUBE

Korisni linkovi

Tražilica
Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 2. 2018.

Ukupno: 377664
Ovaj mjesec: 7516
Ovaj tjedan: 123
Danas: 123
CMS za škole logo
Klasična gimnazija Zagreb / Križanićeva 4a, HR-10000 Zagreb / gimnazija-klasicna-zg.skole.hr / ured@gimnazija-klasicna-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju