preskoči na sadržaj

Klasična gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

PISMO RAVNATELJICE UČENICIMA

Autor: Mislav Gjurašin, 19. 4. 2021.

Drage učenice i učenici,

Moje ime je Zdravka Martinić-Jerčić i nova sam ravnateljica Klasične gimnazije. Na samom početku želim čestitati svima vama učenicima, bez obzira u kojem ste razredu, što ste za svoju školu odabrali baš Klasičnu gimnaziju, jer sam duboko uvjerena da ćete, čak i ako sad možda u to niste uvjereni, kasnije u životu uvidjeti da je baš to bio najbolji izbor za vas. Ova će vas škola oblikovati u ljude kakvi trebate biti, ljude koji će graditi našu domovinu i svojim djelovanjem voditi sve nas u budućnost. Iz osobnog iskustva mogu posvjedočiti da me klasično obrazovanje i Klasična gimnazija oblikovala i pomogla mi da odaberem svoj životni put.

Vjerujem da u vama, u ovim vremenima pandemije, potresa i drugih izazova s kojima se svakodevno suočavamo, dodatna promjena u školi možda izaziva zabrinutost i nesigurnost. Isto tako mi je jasno da ću svojim postupcima i radom tek zadobiti vaše povjerenje, no ne brinite se i ne bojte se da će se sada sve ili puno toga odjednom promijeniti. Najvažniji zadatak za sve nas u Klasičnoj gimnaziji je da ovu školsku godinu, koja je doista sve samo ne uobičajena i normalna, završimo sa što manje stresa i problema. Stoga se za vas osobno ništa neće dramatično promijeniti. Vaš je zadatak i dalje isti, vrijedno i marljivo učiti, slušati upute vaših nastavnika i ispunjavati obveze, bilo u virtualnoj bilo u živoj nastavi. Na taj ćete način zasigurno najviše učiniti sami za sebe, ali i za školu kao zajednicu. Škola doista mora biti zajednica, a u njoj komunikacija mora biti glavni i osnovni oblik djelovanja. Imam dugogodišnje iskustvo rada u školi i obrazovnom sustavu na svim razinama od osnovne škole do fakulteta i razumijem probleme i izazove s kojima se suočavate i vi i vaši roditelji. Ono što uvijek može pomoći je razgovor i pravovremeno rješavanje poteškoća s kojima se susrećemo. Trudit ću se biti uvijek na raspolaganju i naći vrijeme za razgovor s vama i s vašim roditeljima. Trudit ću se odagnati vaše nedoumice i na najbolji mogući način riješiti probleme s kojima ćete se suočiti. Naravno, još će mi biti draže proslaviti i pohvaliti vaše uspjehe i dobra djela, pa nemojte navraćati samo kad nešto nije onako kako ste zamislili, dođite se i pohvaliti.

Na kraju se želim zahvaliti kolegi Borisu Aniću i svim svojim prethodnicima, mnogobrojnim ravnateljima Klasične gimnazije kroz povijest, na svemu što su učinili za ovu našu dragu Klasičnu i za sav trud koji su uložili da ona i dalje bude važan dionik obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj i promicatelj humanističkog i cjelovitog obrazovanja.

Vjerujem da će biti prilike za razgovor i ponekad diskusiju, pa vam na kraju ovog kratkog uvodnog obraćanja želim poslati najsrdačnije pozdrave, poticaj da idete naprijed i uspijete u svojim nastojanjima, a vašim obiteljima želim mir, zdravlje i blagostanje.

Vaša ravnateljica
Zdravka Martinić-Jerčić
facebook

INSTAGRAM

ŠKOLSKI ČASOPIS

YOUTUBE

Korisni linkovi

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 2. 2018.

Ukupno: 379118
Ovaj mjesec: 61
Ovaj tjedan: 1577
Danas: 61
CMS za škole logo
Klasična gimnazija Zagreb / Križanićeva 4a, HR-10000 Zagreb / gimnazija-klasicna-zg.skole.hr / ured@gimnazija-klasicna-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju